skip to Main Content
Localitza Porta El Producte Local De La Selva A Lloret I Tossa

Localitza porta el producte local de la Selva a Lloret i Tossa

El projecte “Localitza. Productes de la Selva”, impulsat pel Consell Comarcal de la Selva, participa, durant la segona quinzena d’abril, en diverses accions per donar a conèixer els productes agroalimentaris de proximitat de la comarca a la Selva Marítima, en concret als municipis de Lloret de Mar i Tossa de Mar. Les accions tenen el suport de l’Ajuntament de Tossa de Mar i Lloret Turisme.

La primera acció (dimarts 25 d’abril, 9:00 hores, Teatre Municipal de Lloret de Mar) és de tipus professional i consisteix en un networking de comercialització entre productors agroalimentaris locals i establiments de la Selva (restaurants, allotjaments turístics, distribuïdors, comerços…). Els productors i elaboradors disposaran d’una taula on exposar els seus productes, tastets o catàlegs i realitzaran entrevistes ràpides i simultànies de 5 minuts amb els establiments comercialitzadors. Més informació.

La segona activitat (diumenge 30 d’abril, 12:00 hores, Passeig Marítim de Lloret de Mar) es realitzarà en el marc del Festival de la Cervesa Artesana Birrasana de Lloret i té com a objectiu vincular el món de la cervesa artesana amb els productes de la Selva. Consistirà en una demostració de cuina amb cervesa artesana i diversos productes locals de la comarca de la Selva a càrrec de Sergi Serramitja, president de l’Associació d’Hostaleria de la Selva. Més informació.

Finalment el projecte Localitza col·labora amb l’organització de diverses activitats vinculades al producte local en el marc de la fira Tossa Flor de Mar (diumenge 30 d’abril, de 10:00 a 20:00 hores, Pati d’Armes de Tossa de Mar). Les propostes se centren prioritàriament en donar protagonisme als productes agroalimentaris vinculats al massís d’Ardenya-Cadiretes (mel, murtra,romaní, vi, herbes remeieres, granges de criança…), una àrea que històricament ha estat el rebost alimentari de Tossa i que avui reivindica el seu paper de proveïdor de productes de proximitat. Així, al llarg del diumenge tindran lloc diferents propostes –com una fira de productors locals, tallers, showcookings i tastos- que tenen com a ingredients centrals els productes d’Ardenya-Cadiretes. Més informació.

Totes aquestes accions formen part de l’estratègia del Consell Comarcal de la Selva, en col·laboració amb els ajuntaments de Lloret de Mar i Tossa de Mar, de complementar l’oferta turística d’aquests municipis a partir de la promoció de recursos genuïns del territori. En aquest sentit l’oferta agroalimentària i gastronòmica de la Selva, i més concretament del seu interior, ofereix una oportunitat única per la proximitat al mercat turístic i per la seva qualitat, diversitat i autenticitat.

Les activitats s’emmarquen en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

Back To Top