skip to Main Content
“Aquí Tenim Peix Fresc”, El Distintiu A La Venda De Peix Fresc De La Llotja De Blanes

“Aquí tenim peix fresc”, el distintiu a la venda de peix fresc de la Llotja de Blanes

L’obertura del projecte Localitza als productes del mar permet reconèixer aquells establiments que ofereixen peix fresc de la comarca a la seva clientela

En el marc del treball que duu a terme el Consell Comarcal de la Selva per fer presents els productes de la comarca en restaurants i en establiments gastronòmics, durant el 2019 s’ha fet un nou pas per incorporar els productes del mar.

Per tal de reconèixer aquells establiments (restaurants, peixateries, aula d’activitats gastronòmiques, etc.) que ofereixen peix de la Llotja de Blanes, el Consell Comarcal ha creat el distintiu “Aquí tenim peix fresc”.

Al distintiu s’hi pot acollir la tipologia d’establiments esmentats que compleixen l’únic requisit d’oferir a la seva clientela peix fresc de la Llotja de Blanes, tant si es tracta de peix i marisc comprat directament a la llotja -una pràctica habitual entre els restaurants que aposten per aquest producte-, com si es compra a través d’intermediaris –com poden ser peixateries i majoristes del sector dels productes del mar.

Aquest distintiu premia, doncs, aquells establiments de la comarca de la Selva que fan visibles els productes del mar de la Costa Brava Sud, fet que suposa incorporar en l’oferta gastronòmica productes locals i de temporada que, per tant:

  • Han estat pescats el mateix dia o el dia abans i es consumeixen en 24 hores ja que la descàrrega de peix a llotja és diària –i en algunes ocasions dos cops al dia.
  • Es conserven en fresc per mitjà del gel, en cambres frigorífiques i sense additius.
  • Són espècies de temporada, amb la qual cosa es respecten els períodes de veda, establerts per assegurar la regeneració natural de les poblacions pesqueres.

Fins ara 13 establiments de la comarca s’han adherit ja a “Aquí tenim peix fresc”, però l’adhesió segueix oberta a tots aquells establiments que aposten pel producte local i de temporada, en aquest cas, del mar. Els establiments de la comarca de la Selva que han obtingut el distintiu “Aquí tenim peix fresc” són publicitats a l’apartat d‘establiments del projecte Localitza i disposen, en el mateix establiment, d’un adhesiu que així els identifica.

 

Back To Top