skip to Main Content
Bona Acceptació Dels Productes De La Selva Al Fòrum

Bona acceptació dels productes de la Selva al Fòrum

La presència del projecte “Localitza. Productes de la Selva” al Fòrum Gastronòmic del Girona ha estat valorada positivament pels productors locals que han participat a l’estand del Consell Comarcal de la Selva. La gran participació de públic professional a aquest esdeveniment ha facilitat l’establiment de relacions de comercialització amb restauradors, distribuïdors i comerciants, entre d’altres agents.

Al llarg dels tres dies de Fòrum 12 productors locals de la comarca han estat presents a l’estand del Consell Comarcal oferint mostres de producte i informació diversa als visitants. Els productors i elaboradors participants han estat Els Noguers (Caldes de Malavella), salses i melmelades Can Moragues (Riudarenes), La Selvaseria (Vidreres), cerveses Popaire (Blanes), làctics Granja el Provençal (Riudellots de la Selva), Cervesa Marina (Blanes), Pastisseria Ca la Nydia (Tossa de Mar), el segell de qualitat “Hostalric producte ric” (que agrupa diversos productes d’aquesta localitat), Ratafia Volcànica (Vilobí d’Onyar), Grenyal (Blanes), Baldiri Vins (Santa Coloma de Farners) i Salsafí d’Or (Santa Coloma de Farners).

El dilluns 20 de novembre a les 12:00 hores el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el conseller de Turisme, Joaquim Vivas, van inaugurar oficialment l’estand. Salvador Balliu va destacar la diversitat dels productes locals de la Selva -fruit d’un paisatge molt divers, de mar, de plana i de muntanya- però que tenen com a nexe comú l’arrelament al territori, la tradició, l’autenticitat i l’excel·lència. Per la seva banda Quim Vivas va presentar el Catàleg de Productors de la Selva que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris de la comarca de la Selva que participen al projecte “Localitza. Productes de la Selva”.

El mateix dilluns a les 15:30 es va realitzar un showcooking amb productes locals de la Selva amb la col·laboració de l’Associació d’Hostaleria de la Selva a càrrec del seu president i xef del restaurant Can Co de la Cellera de Ter, Sergi Serramitja. Va elaborar diversos tastets a partir de productes que formen part del projecte “Localitza. Productes de la Selva”:

-Croquetes de ratafia i formatge de la Granja Provençal (Riudellots) maridat amb ratafia 1842 de la Confraria de la Ratafia (Santa Coloma)

-Arròs amb salsafí de la Selva de Salsafí d’Or (Santa Coloma) i gamba de Blanes maridat amb vi Baldiri (Santa C0loma)

-Brownie d’avellana de Brunyola de Avellanes Narcís Cassà (Brunyola) amb iogurt cremós d’avellana de Brunyola maridat amb cava Ses Vernes (Blanes)

Des del projecte “Localitza. Productes de la Selva” es valora positivament la participació al Fòrum Gastronòmic perquè ha permès promoure i difondre els productes de la Selva i fomentar les relacions entre els petits productors de la comarca i els comercialitzadors.

Back To Top