skip to Main Content
Productes Locals De La Selva Al Fòrum Gastronòmic

Productes locals de la Selva al Fòrum Gastronòmic

El Consell Comarcal de la Selva participa al Fòrum Gastronòmic que tindrà lloc a Girona del 19 al 21 de novembre amb un estand propi, un showcooking de productes locals i un catàleg de productors de la comarca. Aquesta actuació forma part del projecte “Localitza. Productes de la Selva” que impulsa l’ens comarcal i que té com a objectiu promoure i dinamitzar els productes locals de la Selva.

El Consell Comarcal de la Selva disposarà d’un estand propi (el número 238) durant el Fòrum Gastronòmic que cedirà a diversos productors locals que formen part del projecte “Localitza. Productes de la Selva” per tal que presentin el seu producte al públic professional que hi assisteix. Al llarg dels 3 dies del Fòrum passaran per l’estand 12 productors i elaboradors: nous Els Noguers (Caldes de Malavella), salses i melmelades Can Moragues (Riudarenes), La Selvaseria (Vidreres), cerveses Popaire (Blanes), làctics Granja el Provençal (Riudellots de la Selva), Cervesa Marina (Blanes), Pastisseria Ca la Nydia (Tossa de Mar), el segell de qualitat “Hostalric producte ric” (que agrupa diversos productes d’aquesta localitat), Ratafia Volcànica (Vilobí d’Onyar), Grenyal (Blanes), Baldiri Vins (Santa Coloma de Farners) i Salsafí d’Or (Santa Coloma de Farners).

Durant el Fòrum Gastronòmic s’aprofitarà també per presentar el Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris de la comarca de la Selva que participen al projecte “Localitza. Productes de la Selva” impulsat pel Consell Comarcal. Es tracta de productors i elaboradors que formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori. L’objectiu del Catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal d’afavorir la seva comercialització. El Catàleg serà un dels materials que s’entregarà als visitants de l’estand del Consell Comarcal de la Selva (restauradors, distribuïdors, comerciants…).

D’altra banda, el dilluns 20 de novembre (15:30h, sala Àgora) es realitzarà un showcooking amb productes locals de la Selva amb el suport de l’Associació d’Hostaleria de la Selva. Anirà a càrrec del seu president i xef del restaurant Can Co de la Cellera de Ter, Sergi Serramitja, que elaborarà diversos tastets a partir de productes que formen part del projecte “Localitza. Productes de la Selva”. Concretament cuinarà unes croquetes de ratafia 1842 i formatge Provençal de Riudellots, un arròs amb salsafí de la Selva i gamba de Blanes i un brownie d’avellana de Brunyola amb iogurt cremós d’avellana de Brunyola, tots ells maridats amb vins, caves i ratafies de la Selva.

Aquesta acció s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

Back To Top