skip to Main Content
Taller De Cuina Del Salsafí Per A Restauradors I Entitats De Vidreres

Taller de cuina del salsafí per a restauradors i entitats de Vidreres

El dimarts 26 de setembre va tenir lloc un taller de cuina adreçat a restaurants, comerços i entitats del municipi de Vidreres amb l’objectiu de donar-los idees per preparar tastets i plats amb el salsafí com a protagonista. El taller es va realitzar al Centre Gastronòmic Domus Sent Sovi d’Hostalric i va anar càrrec del cuiner i gastrònom Mariano Gonzalvo amb el suport tècnic de Neus Monllor, d’Arrels a Taula. Es van experimentar diferents tècniques per cuinar el salsafí com l’escaldat, el confitat, el glacejat, l’adobat o el bullit. Els plats que en van resultar van ser els següents:

-Salsafí escaldat amb rajolí d’oli

-Salsafí escalivat amb romesco suau

-Mar i muntanya de salsafí i cigala amb suc de rostit de porc

-Arròs de Pals amb salsafí i tòfona

-Galta de porc rostida amb salsafí

-Coca d’avellanes amb toffee i gelat de salsafins

-Dolç de salsafí

Aquest taller forma part de la taula local de Vidreres en el marc del projecte “Localitza. Productes de la Selva” impulsat pel Consell Comarcal de la Selva amb el suport de diversos ajuntaments. Aquesta taula se centra en desenvolupar actuacions per posar en valor el salsafí i busca reforçar la identificació del municipi de Vidreres amb aquest producte local.

Aquesta acció s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

Back To Top