skip to Main Content
Taller De Cuina De La Selva A Lloret

Taller de cuina de la Selva a Lloret

El dimarts 24 d’octubre es va realitzar un taller de cuina de la Selva i un tast guiat de ratafies per a professionals del sector de la restauració de Lloret de Mar.  L’objectiu de la sessió era apropar els productes locals de la Selva interior i de muntanya a la Selva marítima, i més concretament a Lloret de Mar, municipi que està fent una aposta per potenciar la gastronomia basada en el producte de proximitat. El taller de cuina va anar a càrrec de Sergi Serramitja, president de l’Associació d’Hostaleria de la Selva i xef del restaurant Can Co de la Cellera de Ter, i d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia. En el taller, celebrat a l’Hotel Evenia, hi van participar una quinzena de professionals del sector de la restauració de Lloret de Mar: des de petits restaurants fins a grans hotels amb servei de buffet. Va presentar l’acte el conseller de Turisme del Consell Comarcal de la Selva, Quim Vivas, que va destacar la necessitat d’incorporar els productes locals de la comarca als establiments turístics. També es va comptar amb la presència de l’alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat.

En el taller de cuina es van realitzar diversos plats amb productes del projecte “Localitza. Productes de la Selva” impulsat pel Consell Comarcal com ratafia 1842, iogurts i formatges de Riudellots de la Selva, cervesa artesana de Blanes, pa i coca d’Osor, vedella de la Cellera de Ter, salsafí de la Selva o ous de Riudarenes. Es va elaborar una cassola de fideus amb botifarra, salsafí i costella; un melós de vedella amb ratafia; pollastre amb cervesa artesana i salsafí; croquetes de formatge el Provençal i ratafia; i crema catalana amb ratafia. El taller va acabar amb un tast guiat de ratafia a càrrec d’Ernest Morell, membre de la Confraria de la Ratafia, on es van tastar diferents varietats de ratafies comercials i casolanes.

Durant el taller es va lliurar, a tots els participants, el Catàleg de productes locals de la Selva, que incorpora 33 productors locals de proximitat que participen al projecte “Localitza. Productes de la Selva”. Tots ells formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori. L’objectiu del Catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal de millorar la seva comercialització.

El taller, organitzat per Lloret Turisme i el Consell Comarcal de la Selva, s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

 

Back To Top