skip to Main Content
Nou Cap De Setmana De Benvinguts A Pagès

Nou cap de setmana de Benvinguts a Pagès

Un total de 9 establiments de la comarca de la Selva han participat l’1 i 2 de juny a Benvinguts a Pagès en la seva quarta edició, en un cap de setmana ple d’activitats arreu del territori i on s’ha pogut gaudir d’un excel·lent temps.

Benvinguts a Pagès vol apropar la gent a les explotacions agràries i ramaderes i a les activitats pesqueres de tot Catalunya amb l’objectiu de donar a conèixer el sector primari, com es treballa la terra, com es cuiden els animals o com s’elaboren els seus productes. Aquests dies alguns restaurants i allotjaments també ofereixen ofertes i menús especials amb productes de proximitat i altres entitats realitzen activitats relacionades amb el sector, el producte local i la natura.

Aquest any les explotacions participants a la comarca han estat l’Espai Can Moragues i l’Espai Can Mir de Riudarenes.

A l’Espai Can Moragues s’ha pogut descobrir el cicle dels productes de l’agricultura ecològica, des del camp a l’obrador fins a arribar al producte final i la seva degustació. En aquest espai, la Fundació Emys duu a terme la seva tasca per la conservació de la natura i la promoció de l’agricultura ecològica. Disposen d’una masia del s. XVIII, parcel·les d’horta i de secà, un obrador on produeixen melmelades i salses i una botiga ecològica.

A l’Espai Can Mir els visitants han pogut gaudir de les seves 4 hectàrees de terreny i dels vivers de planta aromàtica, ornamental i culinària a ple rendiment, amb les explicacions de les seves propietats i aplicacions. També s’han pogut veure els horts de demostració per poder saber com es cultiven les plantes de forma ecològica i com es poden aplicar en el seu entorn. L’Espai Can Mir organitza cada setmana tallers on explorar la pròpia creativitat amb les plantes com a fil conductor.

Pel que fa a l’oferta d’allotjament de Benvinguts a Pagès a la comarca, s’ha pogut comptar amb la participació de la Masia el Buxaus i Turisme rural Mas Romeu d’Arbúcies, l’Hostal Torras de Sant Hilari Sacalm i l’Hotel Pinxo de Santa Coloma de Farners, que han ofert descomptes o paquets especials que podien incloure cistelles de productes locals, visites a l’hort, esmorzars amb productes locals, etc.

Altres activitats complementàries han estat ofertes per la Granja Mas Bes de Salitja, a Vilobí d’Onyar, que aquest any ha centrat la seva participació a mostrar la seva important col·lecció d’eines utilitzades al camp, carruatges i tractors antics o la reconstrucció d’un trull d’oli, entre molts altres objectes. La Selvaseria de Vidreres organitzava també visites guiades a l’obrador de cervesa artesana amb tast dels seus productes i el Museu de la Pagesia de Fogars de la Selva una visita comentada gratuïta al museu.

Back To Top