skip to Main Content
Els Productes D’Ardenya-Cadiretes Protagonistes Al Tossa Flor De Mar

Els productes d’Ardenya-Cadiretes protagonistes al Tossa Flor de Mar

El 29 i 30 d’abril els productors i elaboradors agroalimentaris de Tossa de Mar van realitzar diverses activitats en el marc de la Fira Tossa Flor de Mar i amb el suport del projecte “Localitza. Productes de la Selva”. Les propostes es van centrar, prioritàriament, en donar protagonisme als productes agroalimentaris vinculats al massís d’Ardenya-Cadiretes (mel, herbes remeieres, fruits del bosc, vi de pagès, granges de criança…), una àrea que històricament ha estat el rebost alimentari de Tossa i que avui reivindica el seu paper de proveïdor de productes de proximitat.

El dissabte 29 d’abril va tenir lloc una fira amb 5 productors i elaboradors agroalimentaris de Tossa al Pati d’Armes: Granja Sant Benet, Cuina de na Laia, Ca la Nydia, Pastisseria Neras i Vins de Tossa Comtessa Garsenda. I al llarg del diumenge es van realitzar diverses activitats com la presentació de l’entitat Slow Food la Selva-Costa Brava Sud, un taller d’elaboració de botifarra dolça de la Granja Sant Benet amb mel de Tossa, un showcooking de la Cuina de na Laia amb productes de Tossa i d’Ardenya-Cadiretes, un tast de vins de Tossa Comtessa Garsenda, una demostració i tast d’elaboració de pastís de romaní de la Pastisseria Neras, un taller de pastisseria amb mores, pinyons i ratafia a càrrec de Ca la Nydia i un tast de gintònics amb herbes d’Ardenya-Cadiretes amb el Bar Kars. Totes aquestes activitats van tenir un gran èxit de participació,van servir per visibilitzar els productors i elaboradors locals i van permetre crear nous productes de gran potencial com la botifarra dolça amb mel de Tossa.

Aquestes activitats formen part del projecte “Localitza. Productes de la Selva” impulsat pel Consell Comarcal de la Selva amb el suport de diversos ajuntaments, entre ells el de Tossa de Mar. També s’emmarquen en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals). Cal destacar la col·laboració de l’empresa Arrels a Taula en el disseny i execució de les activitats.

Fotografies:

foto de Tossa de Mar Info.

Back To Top