skip to Main Content
12 Establiments De La Selva Participen A Benvinguts A Pagès

12 establiments de la Selva participen a Benvinguts a Pagès

Un total de 12 establiments de la comarca de la Selva participaran a la iniciativa Benvinguts a Pagès, que se celebrarà del 3 al 5 de juny, arreu de Catalunya. Aquesta activitat consisteix en un cap de setmana en què explotacions de tot Catalunya obriran les portes de casa seva per ensenyar els seus camps, els ramats, les barques i al llarg del qual es podran degustar menús Benvinguts a Pagès i menús Setmana Bio als restaurants, i els allotjaments ens oferiran ofertes especials, tot plegat complementat amb un munt d’activitats diverses per a tota la família.

Les cases de pagès, granges, obradors i pescadors obriran portes perquè les famílies puguin visitar-los i conèixer-los de forma gratuïta. Benvinguts a Pagès és molt més que el fet que restaurants de tot Catalunya ofereixin un menú especial amb producte de temporada i de proximitat ja que molts allotjaments també faran ofertes especials amb motiu del Benvinguts a Pagès i la majoria de comarques, com és el cas de la comarca de la Selva, oferiran un munt d’activitats complementàries relacionades amb la terra, el producte i la natura.

El Consell Comarcal hi participa a través del projecte Localitza, que impulsa el mateix ens i que compta amb la col•laboració de diversos ajuntaments de la Selva.

Un total de 12 establiments de la Selva s’han adherit a aquesta iniciativa

En l’edició d’enguany, de la comarca de la Selva, hi participen des d’explotacions agràries fins a restaurants, allotjaments o empreses que es dediquen a la realització d’activitats diverses al món rural. Així podrem visitar espais com el de Can Mir a Riudarenes, que és un viver de planta aromàtica, ornamental o culinària a ple rendiment amb horts per poder-hi veure com es cultivaven les plantes i com es poden aplicar en el seu entorn, fins la Granja Provençal de Riudellots, que es tracta d’una explotació ramadera que va decidir diversificar la producció per tal de donar una millor sortida a la llet de les vaques, i on elaboren iogurts, flams, formatges, entre altres. També es podrà visitar la Granja Mas Bes de Salitja, a Vilobí d’Onyar, que és una empresa familiar que disposa de 1150 caps de bestiar i també compta amb una agrobotiga amb productes com mató, llet, iogurt, gelats, etc. Un altre dels espais que es podrà visitar és Can Moragues, a la població de Riudarenes, que té un obrador de melmelades ecològiques i de proximitat i un hort ecològic demostratiu amb varietats tradicionals d’horta i fruiters i diversos projectes desenvolupats per la Fundació Emys.

Pel que fa als establiments on s’hi podrà menjar destaquen l’Hostal Bonaterra, de Maçanet de la Selva, i el Restaurant l’Aliança, d’Anglès, que oferiran el menú de Benvinguts a Pagès. Quant als establiments on es podrà trobar allotjament a la comarca de la Selva hi ha el Vilar Rural de Sant Hilari Sacalm, la Masia el Baxau,s d’Arbúcies, i Turisme Rural Mas Romeu, també d’ Arbúcies, el Càmping Tucan, a Lloret de Mar, Càmping Canyelles, també de Lloret de Mar i finalment, l’Espai Natural de Lloret de Mar.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha assegurat: “És una oportunitat única per redescobrir el lloc on neix tot allò que mengem i conèixer de prop les persones que es cuiden de produir els aliments que ens arriben a casa.” Per això, des del Consell vam veure amb molt bons ulls sumar-nos a aquesta iniciativa a través del projecte Localitza.

El 26 de maig es va realitzar la presentació de Benvinguts a Pagès a la Selva a la Granja el Provençal, en un acte en què hi va participar el president de l’ens comarcal, Salvador Balliu, el conseller de Turisme, Quim Vivas, l’alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura, així com també representants dels establiments de la comarca que s’han adherit a la campanya d’enguany.

Podeu consultar tota la informació a l’enllaç http://benvingutsapages.cat/#!/comarca/la-selva i en la següent imatge:

 

Back To Top