skip to Main Content
Taller Sobre La Poma De Vilobí Per A Cuiners

Taller sobre la poma de Vilobí per a cuiners

El dilluns 3 de juliol va tenir lloc el curs “la cuina de poma” amb l’objectiu de formar els cuiners i cuineres de Vilobí d’Onyar per tal que puguin preparar unes jornades gastronòmiques centrades en aquesta fruita i per tal d’ajuntar els diferents agents locals vinculats a aquest sector. El taller va tenir lloc al Centre Gastronòmic Domus Sent Sovi d’Hostalric i va anar càrrec del cuiner i gastrònom Mariano Gonzalvo amb el suport tècnic de Neus Monllor, d’Arrels a Taula. Els establiments de Vilobí que hi van participar van ser l’Agrobotiga el Forn, Can Salva Turisme Rural, Noguera Pastissers, Granja Mas Bes, restaurant la Greda i el Curs de Cuina de Vilobí. Els plats que es van cuinar van ser:

– Crema de carabassa i poma amb bacallà amb pil-pil

– Pilotilles amb cobertura de poma i herbes

– Canaló de poma farcit d’ànec amb poma

– Amanida de pomes amb sorbet de llima

– Tatin de poma al vi amb base d’avellana de Brunyola i toffe de formatge blau

– Vedella confitada amb suquet de poma

– Vedella guisada amb poma i safrà

Aquest taller forma part de la taula local de Vilobí en el marc del projecte “Localitza. Productes de la Selva” impulsat pel Consell Comarcal de la Selva amb el suport de diversos ajuntaments. Aquesta taula local se centra en  desenvolupar actuacions per posar en valor aspectes vinculats a la poma de Vilobí com la història, les varietats antigues i actuals, el cultiu, la producció, els elaborats o la gastronomia. En aquest sentit el mes de setembre Vilobí se celebrarà una setmana temàtica dedicada a la poma que inclourà jornades gastronòmiques, fires, jornades tècniques, tallers i altres activitats.

Aquesta acció s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).

Back To Top